Consiliul Local al municipiului Iași i-a ales luni pe Daniel Juravle (PNL) și Cezar Baciu (USR-PLUS) în funcțiile de viceprimari.

Alegerea celor doi viceprimari s-a făcut cu unanimitatea voturilor consilierilor, informează Primăria Iași.

"Alianța de guvernare PNL - USR-PLUS este de astăzi funcțională și la Iași. Timp de prea multe luni, anumite persoane, cu agendă politică personală, au vrut să pună frână dezvoltării Iașului. Alături de consilierii locali responsabili, de la PNL, PMP și USR-PLUS, am reușit configurarea unei majorități politice stabile și responsabile", a spus Mihai Chirica.

+++

Cezar Baciu, consilierul local USR PLUS prin votul căruia bugetul Primăriei Iași a fost adoptat, a fost propus pentru excludere din partid pe 12 mai.

Bugetul municipiului Iași a fost adoptat în mai după a treia încercare, iar din cei 27 de consilieri locali, doar 20 au fost prezenți la ședința de miercuri. 11 consilieri PNL, doi de la PMP și unul de la USR PLUS au votat "pentru".

Lui Baciu i s-a reproșat că nu a respectat decizia partidului de a se opune proiectului.

"Birourile județene reunite ale USR și PLUS Iași au propus Biroului Național excluderea lui Cezar Baciu din partid. Cezar Baciu este consilierul local prin votul căruia a trecut astăzi bugetul propus de Mihai Chirica, un buget construit cu ignorarea totală a propunerilor noastre. Potrivit legii, după excluderea din partid, consilierul local își va pierde mandatul", a arătat USR Iași într-un mesaj pe Facebook