Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a răspuns joi declarațiilor președintelui, potrivit cărora nu trebuie să existe un "superministru" care să îi dicteze șefului statului ce să facă, comentând că Iohannis "a zis bine".

Întrebat de declarația președintelui Klaus Iohannis potrivit căreia "nu putem să avem un superministru care dictează președintelui ce să facă", Tudorel Toader a răspuns: "A zis bine!", scrie Mediafax.

"Dacă citim motivarea, se pune întrebarea: care mai este statutul procurorilor în România? După această decizie mai sunt procurorii independenți, așa cum ni-i dorim ca să fie eficienți, de exemplu, în lupta anticorupție? Sau sunt duși procurorii mai degrabă în subordinea ministrului justiției decât sub autoritatea ministrului justiției, așa cum scrie în Constituție? Este o întrebare la care trebuie să răspundem. O altă întrebare care, evident, se pune în același context: avem un nou superministru al justiției? Avem un nou super-ministru al justiției care decide și Președintele execută?! Fără să se țină seama de avizul CSM?", a declarat marți președintele Iohannis, în prima reacție după publicarea motivării CCR privind cazul șefei DNA.