Medicul-candidat Cătălin Cîrstoiu încurcă planurile PSD-PNL în prag de alegeri, iar liderul PSD, Marcel Ciolacu, îl trimite din nou, ca un ultim avertisment, să susțină o conferință de presă în care să lămurească problemele de incompatibilitate.

"Acum, înainte de a intra în conferința de presă, am stat de vorbă la telefon cu domnul Ciucă. Robert Negoiță este candidatul comun al Alianței pentru Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne. Negoiță a avut discuții și cu mine, și cu domnul Ciucă, eu vorbind cu domnul Ciucă. Lucrurile nu s-au făcut pe ascuns. (...)", a spus, vineri, Marcel Ciolacu la Abu Dhabi, după ce Robert Negoiță s-a arătat dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei.

Întrebat dacă îi va cere explicit lui Cîrstoiu să se retragă, el a spus că "eu nu cer nimănui să se retragă sau să nu se retragă". Ciolacu a adăugat că, având o experiență politică mai mare decât Cîrstoiu, i-a recomandat și direct, și prin presă că trebuie să susțină o conferință în care să lămurească toate problemele de care este acuzat.

"Domnul Cîrstoiu trebuie să iasă și să țină o conferință de presă, așa cum am convenit cu domnia sa și cu domnul Ciucă și să explice toate aspectele apărute în spațiul public. Nu vom putea să mergem înainte până nu se va întâmpla acest lucru. Până când nu va explica toate aspectele, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al Coaliției", a declarat șeful PSD.

El a mai afirmat și că va exista o întâlnire în trei cel târziu luni pentru a se decide soarta lui Cîrstoiu.