Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri faptul că în Uniunea Europeană nu există în acest moment un vaccin împotriva COVID-19, dar România va primi zece milioane de doze atunci când acesta va fi disponibil.

"Am discutat cu ministrul Sănătății, fiindcă am observat un interes deosebit și pentru evoluția epidemiei, dar și tema vaccinurilor pentru combaterea COVID-19. Este important ca românii să știe că în UE nu există un vaccin acceptat, însă UE sprijină mai multe proiecte de cercetare și sperăm ca într-un viitor cât mai apropiat să beneficiem de un vaccin. România este parte din acest efort și s-a înscris în prima etapă pentru zece milioane de doze de vaccin atunci când va fi disponibil", a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a mai declarat că "e o temă care, din păcate, va reveni și în mod ușor de înțeles produce îngrijorare".

El a mai cerut de la Nelu Tătaru măsurile pregătite pentru organizarea alegerilor și a începerii anului școlar și spune că "se lucrează serios" la acest capitol.

Întrebat dacă România ar putea încheia un precontract pentru vaccinul anunțat de Vladimir Putin, Klaus Iohannis a precizat că România e parte din UE și încheie precontracte pentru vaccinuri din Uniunea Europeană.

Președintele a mai precizat că ”nu există o validare externă” pentru vaccinul rusesc.

Un vaccin învăluit în mister

Mai mult pe EurActiv »