Un senator PNL a fost testat pozitiv pentru coronavirus, au declarat surse din cadrul partidului pentru EurActiv România. Informația a fost ulterior confirmată de liderul PNL Constanța în presa locală. Ludovic Orban intră în autoizolare.

UPDATE


Ministrul interimar al transporturilor, Lucian Bode, care s-a aflat vineri pe șantierul Autostrăzii Sebeș - Turda, și-a întrerupt vizita după ce a fost pe lotul 1, fără a se mai deplasa pe întregul lot II. El a luat decizia de a se întoarce la București, după ce s-a stabilit ca liderii PNL să intre în izolare, în urma diagnosticării pozitive cu COVID-19 a lui Vergil Chițac. 

 Accesul jurnaliștilor în Palatul Victoria a fost restricționat temporar pentru a preveni răspândirea coronavirusului, potrivit unei informări a Guvernului.

 

 +++

”Ieri am aflat că domnul senator Virgil Chițac este suspect de coronavirus, drept pentru care m-am autoizolat la domiciliu. În această dimineață când am aflat că dânsul chiar are boala, am luat decizia să sun la DSP. Specialiștii de la DSP au plecat de un sfert de oră de la mine de acasă, mi-au luat probe, iar acum aștept rezultatul”, a spus deputatul PNL Bogdan Huțucă, într-o declarație la Antena 3.

+++

Ludovic Orban a anunțat că se va izola la Vila Lac 1. De asemenea, toți miniștrii sunt suspecți, aceștia urmând să se autoizoleze.

"Domnul Vergil Chițac a fost diagnosticat pozitiv cu coronavirus. Am luat următoarele decizii. Având în vedere că a participat la reuniunea BPN, toți membrii BEC se vor izola la domiciliu. Toți senatorii vor fi informați că sunt obligați să se autoizoleze", a anunțat premierul Ludovic Orban.

Orban a mai precizat că l-a informat vineri pe președintele Klaus Iohannis, cu care a avut mai multe întâlniri zilele trecute.

Șeful PNL a precizat că senatorul infectat a participat la reuniunea Biroului Politic Național, astfel că toți membrii acestui for se vor izola la domiciliu.

De asemenea, toți senatorii din grupul senatorial PNL se vor izola.

„Nu așteptăm ancheta epidemiologică. Am solicitat ministrului Sănătății să creeze rapid un mecanism de anchetă epidemiologică pentru toți colegii. Li se vor preleva probe pentru a fi diagnosticați. În ce mă privește pe mine, mă voi izola la Vila Lac 1, unde vom exercita atribuțiile", a spus Orban.

+++

Miercuri, președintele Klaus Iohannis a participat la reuniunea Grupului de Lucru Interinstituțional pentru evaluarea impactului economic, financiar și bugetar asupra României, generat de efectele epidemiei COVID-19 (GLI-ECOROM).

************

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, a declarat pentru Ordinea.ro că pentru senatorul Vergil Chițac testul a ieșit pozitiv.

"Da, vă confirm informația. Senatorul Chițac a făcut testul pentru coronavirus, așa cum deja știti și rezultatul a ieșit pozitiv. Atât pentru el, cât și pentru soție. Din momentul în care am aflat, am decis să mă autoizolez și eu deoarece ultima data când m-am întâlnit cu domnul senator a fost luni, săptămâna aceasta. Am plecat, ieri, spre Parlament și în momentul când voiam să intru în clădire am primit vestea că domnul Chițac s-a testat pentru coronavirus. Mi-am sunat șeful de la partid și l-am informat despre situația și am plecat spre casă. De atunci, m-am autoizolat și aștept rezultatul testului”, a declarat Bogdan Huțucă, potrivit sursei citate.

Joi, postul Antena 3 anunța că acesta a fost testat pozitiv, însă senatorul a negat informația.

Ce scria joi, pe Facebook, senatorul Vergil Chițac:

”Constat că s-a creat o adevărată isterie în plan social vizavi de o așa zisă infectare a mea cu Coronavirus. Informația vine exact pe fondul votului din Parlament de astăzi, pentru învestirea Guvernului Cîțu. Este adevărat că ieri am anunțat că nu pot participa la vot pentru că sufăr de o răceală și voi rămâne acasă. Totuși, nu știu în ce context colegii din Parlament au tras de la sine concluzia că sunt suspect de Coronavirus și au făcut public acest lucru. Menționez că sunt sub medicație de două zile și nu am simptome de Coronavirus. Totuși, pentru a înlătura orice suspiciune, am solicitat efectuarea unui test și vă voi ține la curent.”