Președintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, a declarat că este hotărâtă să candideze la șefia PSD, explicând că ea poate să aducă echilibru în acest moment și poate să aibă o abordare care să unească organizațiile PSD.

"Da! Sunt hotărâtă să candidez (la șefia PSD - n.r.), dar asta nu împiedică alți colegi sau colege să candideze. Sunt hotărâtă să candidez pentru că eu cred că pot să aduc echilibru în acest moment, pot să aduc consens și pot să am o abordare care să unească organizațiile PSD și care să dea un impuls fiecăruia, ca să ne mobilizăm pentru alegerile prezidențiale. Eu chiar cred că pot face acest lucru", a declarat Viorica Dăncilă.

Întrebată cu ce echipă va merge alături de ea, Dăncilă a spus că fiecare coleg este liber să candideze, astfel că ea nu va merge la Congres să spună că va candida la șefia partidului, doar dacă anumiți colegi ocupă funcțiile de președinte executiv și secretar general.

De asemenea, Dăncilă a precizat că le-a spus colegilor în CExN că s-ar putea ca în sondaje PSD să aibă mai puține procente decât la alegerile europarlamentare, dar este important modul de acțiune din perioada următoare, pentru că PSD "nu vrea o scădere în sondaje, ci o creștere".

Legat de alegerile prezidențiale, până acum și-au anunțat intenția de a candida senatorul Șerban Nicolae și deputatul Liviu Pleșoianu, iar în CExN s-a decis că oricine vrea să candideze să fie sondat, urmând ca cel care stă cel mai bine în procente să fie candidatul social-democraților pentru Palatul Cotroceni.

Întrebată dacă se mai poate discuta despre un candidat comun PSD-ALDE la prezidențiale, Viorica Dăncilă a precizat că acest subiect nu a mai fost discutat în Coaliție.