Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, a fost demis miercuri de premierul Florin Cîțu. De asemenea, secretarul de stat Andreea Moldovan a fost și ea demisă. Cîțu asigură interimatul la Sănătate.

UPDATE

"Voi prelua interimatul până când colegii de coaliție vor numi un ministru care să preia Ministerul sănătății”, a declarat miercuri seara premierul Florin Cîțu, adăugând că a avut deja o întâlnire cu secretarii de stat de la Sănătate, iar joi va discuta cu șefii DSP și cu șefii de spitale.

Totodată, el a anunțat că joi va avea loc ședința de guvern programată inițial pentru astăzi, dar boicotată de miniștrii USR PLUS. 

Președintele Klaus Iohannis, a semnat miercuri decretul de desemnare a lui Florin-Vasile Cîțu, prim-ministru, ca ministru al sănătății, interimar.

 

***

 

Dan Barna refuză interimatul, astfel că acesta va fi asigurat de premierul Florin Cîțu, potrivit unor surse.

***

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul de revocare din funcția de membru al Guvernului a lui Vlad Voiculescu, ministrul sănătății, transmite Administrația Prezidențială.

+++

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri că i-a înaintat președintelui Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al sănătății a lui Vlad Voiculescu.

"Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea Ministerului sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la Ministerul sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi", a transmis Biroul de presă al Guvernului.

***

Premierul Florin Cîțu s-a întâlnit miercuri dimineața cu vicepremierul Dan Barna, pentru a-i transmite nemulțumirile legate de scandalurile din jurul Ministerului sănătății.

Ultimul scandal a fost provocat de un ordin semnat de secretarul de stat în Ministerul sănătății Andreea Moldovan, prin care au fost schimbate criteriile de carantinare a localităților.

Premierul Florin Cîțu nu a știut de ordinul publicat marți seara în Monitorul Oficial.

Și medicul Andreea Moldovan urmează să plece de la Ministerul sănătății.