Președintele Klaus Iohannis a declarat luni că România e nepregătită pentru preluarea, de la 1 ianuarie 2019, a Președinției Consiliului UE.

"Trebuie să menționez o mare îngrijorare pe care o am, pe care sper că o aveți, cu toate că nu vă privește direct. Este vorba de anul 2019. Știți bine că, de la 1 ianuarie 2019, România va prelua Președinția Consiliului Uniunii Europene, o poziție extrem de importantă, o poziție extrem de onorantă, o poziție extrem de solicitantă, mai ales pentru Guvern. Părerea mea este că nu suntem pregătiți pentru așa ceva", a afirmat, la Adunarea Generală a Asociației Municipiilor din România, șeful statului.

Klaus Iohannis a spus că în urmă cu ceva timp a declarat că România se va descurca rezonabil în cele șase luni de Președinție, dar "între timp lucrurile au luat-o razna".

"La Guvern nu se mai înțeleg responsabilii pentru diferite sectoare, persoanele care ar trebui să se ocupe de chestiunile europene pleacă sau sunt demiși, și în acest fel ne trezim în ceasul al 12-lea total, total nepregătiți", a mai spus președintele.

Iohannis a evocat necesitatea politică a înlocuirii "acestui accident al democrației române care e Guvernul Dăncilă-Dragnea".