Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, consideră că Guvernul condus de Viorica Dăncilă nu înțelege ce înseamnă pe deplin preluarea Președinției Consiliului UE timp de 6 luni.

România este "din punct de vedere tehnic foarte bine pregătită" pentru misiunea de șase luni, a declarat Juncker pentru ziarul german Welt am Sonntag, transmite Agerpres.

"Dar cred că guvernul de la București nu a înțeles pe deplin ce înseamnă să prezidezi țările UE", a adăugat el."Acțiunea prudentă necesită o disponibilitate de a-i asculta pe alții și o dorință puternică de a pune deoparte propriile preocupări ale cuiva", a afirmat Juncker, precizând că unii au îndoieli că situația se prezintă astfel în cazul României.

Juncker a spus că disputa politică internă a României înseamnă că țara ar putea să nu pară o entitate unită pe scena europeană."Un front unit este necesar acasă pentru a promova unitatea Europei în timpul președinției Consiliului", a afirmat președintele Comisiei Europene.

Luna trecută, președintele român Klaus Iohannis a spus că țara sa nu este gata să-și asume președinția prin rotație a Consiliului UE, reamintește DPA.

El s-a referit la situația complicată care a făcut ca cel mai puternic politician din România, liderul Partidului Social Democrat Liviu Dragnea, să nu poată deveni prim-ministru din cauza unei condamnări pentru fraudă electorală.

Viorica Dăncilă, considerată o marionetă a lui Liviu Dragnea, este cea care deține acest post, mai spune sursa citată.