Episodul „Zona periurbană”, al șaptelea din cadrul seriei Bucharest Housing Stories, a devenit disponibil pe platforma bucharesthousingstories.ro.

Al șaptelea episod din serial este dedicat locuirii în Zona periurbană și poate fi vizionat aici.

Experiența de locuire în Bucureștiul contemporan este influențată de transformările petrecute după 1990 în ceea ce privește mobilitatea locativă a persoanelor, transformări ce includ și migrația din/spre oraș. Anterior controlate prin politici largi de urbanizare-industrializare, astfel de mișcări au loc acum în noi contexte, schimbând fața orașului și a împrejurimilor sale. Ce înseamnă să locuiești astăzi într-o localitate limitrofă Bucureștiului? Cum se petrece migrația din/spre București, pentru locuitorii unei astfel de localități? Ce relații există între București și împrejurimile sale? Vă propunem o nouă întâlnire pentru discutarea locuirii în zona periurbană.

Bucharest Housing Stories reprezintă o parte dintr-un proiect mai mare: „Case vii. Diversitatea culturală a spațiilor de locuit din București și împrejurimi”. Credem că forma și organizarea spațiului de locuit sunt influențate de mediul în care acesta este construit, prin intermediul locuinței reflectându-se relația dintre cultură și mediu (natural sau social). Modul în care spațiul de locuit este folosit descrie idei și valori culturale, iar experiențele de locuire surprind deopotrivă istoria personală și pe cea a comunităților sau grupurilor de oameni. Prin proiect, ne propunem să contribuim la conștientizarea varietății formelor și experiențelor de locuire din București și zonele limitrofe, ca expresii ale diversității culturale.

 

 

 

Proiect realizat de Asociația VIRA

Parteneri proiect: Asociația MAIE și Muzeul Național al Țăranului Român