Compania Naţională Poşta Română a înregistrat, în primele patru luni ale acestui an, un profit net de 18,7 milioane de lei (4,16 milioane de euro), ca urmare a creşterii veniturilor cu 3,1% faţă de perioada similară a anului trecut.

Comunicatul companiei mai arată:

Această evoluţie consolidează trendul pozitiv al operatorului naţional de servicii poştale, în contextul încheierii anului 2014 cu un profit net de 22,8 milioane de lei (5 milioane de euro), după cinci ani de pierderi.

Situaţia financiară pentru perioada ianuarie – aprilie 2015 arată un avans al veniturilor totale de 11,7 milioane de lei faţă de perioada similară a anului trecut, până la 391 de milioane de lei, dar şi o creştere a cheltuielilor cu 16,7 milioane de lei, ca urmare a majorării salariale implementate la finalul lui 2014. Cu toate acestea, menţinerea cheltuielilor (371 de milioane de lei) sub nivelul veniturilor a făcut posibilă obţinerea unui profit brut de 19,5 milioane de lei.

Citește comunicatul integral pe site-ul companiei