Noul raport publicat de Eurofound (Fundația Europeană pentru Îmbunătățirea Condițiilor de Viață și Muncă) analizează efectele crizei economice începută în 2008, asupra familiilor din Europa.

Raportul descrie experiențele familiilor europene în urma crizei, până în prezent.

Se analizează în detaliu evoluțiile din 10 state membre care au fost selectate pentru a reprezenta diferite tipuri de regimuri de politică familială, de la cele cu cele mai „permisive” politici (care ajuta familiile să se îndepărteze de la modelul tradițional de unic „întreținător”), la cele cu cele mai „limitare” politici (care nu fac acest lucru).

Raportul analizează răspunsurile statelor membre la criză. Rezultatele arătând că schimbările în politica familială începând cu anul 2010 sunt în mare parte rezultatul unei serii de probleme conflictuale: evoluția nevoilor familiei; măsurile de austeritate; și nevoia de distribuire echitabilă a resurselor limitate. Existența acestor conflicte înseamnă că pentru aplicarea politicile familiale nu este un cadru de politici integrate.

Acest raport oferă factorilor de decizie de la nivel european, dovezi din diferite țări asupra măsurilor de politici care conduc către reducerea riscului de sărăcie sau excluziune socială pentru familiile defavorizate cu copii în întreținere.

Raportul se găsește pe site-ul Eurofound, în limba engleză.