Ministerul Afacerilor Interne a mobilizat peste 40.000 de angajați pentru îndeplinirea misiunilor specifice procesului electoral, a anunțat duminică purtătorul de cuvânt al Ministerului, Monica Dajbog.

Astfel, din cei peste 40.000 de angajați, aproximativ 11.000 vor menține ordinea publică la nivel național, aproape 9.000 vor verifica și soluționa sesizările de posibile incidente electorale, iar peste 20.000 de angajați vor asigura protecția celor 18.802 de secții de votare.

Alți aproape 17.000 de angajați au asigurat paza secțiilor de votare de ieri de la ora 18.00 până în această dimineață când le-au predat președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare cu sigiliile intacte.

Având în vedere amploarea activităților care sunt în sarcina MAI în contextul procesului electoral, dar și necesitatea îndeplinirii celorlalte misiuni, inclusiv cele de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2, conducerea ministerului a dispus suplimentarea dispozitivelor curente de ordine și siguranță publică cu angajați de la alte structuri.

De asemenea, pentru a veni în sprijinul unităților teritoriale ale MAI, au fost  desemnați ofițeri din cadrul Aparatului Central, precum și din cadrul Inspectoratelor Generale care să participe la executarea unor activități operative legate de procesul electoral.

Ministrul Marcel Vela a solicitat angajaților angrenați în misiunile de astăzi să acționeze cu profesionalism și celeritate și să acorde maximă atenție rezolvării sesizărilor privind posibile incidente electorale.