Ultimul sondajul IMAS, realizat la comanda Europa FM, arată că președintele Klaus Iohannis și Mircea Diaconu ar intra în turul al doilea, dacă alegerile prezidențiale ar avea loc în weekendul următor.

Klaus Iohannis e creditat cu 45,7% din intențiile de vot, iar candidatul ALDE-Pro România, Mircea Diaconu - cu 16,7%, relatează Europa FM.

Candidata PSD, Viorica Dăncilă, ar rata de puțin turul al II-lea, cu 15,1%, în timp ce liderul USR, Dan Barna, ar fi votat de 12,6% dintre respondenți.

Candidatul PMP, Theodor Paleologu, are 6,9% din intențiile de vot.

Față de precedentul sondaj IMAS diferențele nu sunt foarte mari, observându-se o ușoară scădere la Dan Barna și o creștere de nici trei procente la premierul demis.

În sondajul IMAS publicat pe 30 septembrie, tot la comanda Europa FM, Klaus Iohannis avea 45,3%, Mircea Diaconu - 16,6%, Dan Barna - 14,4%, Viorica Dăncilă - 12,4%, iar Theodor Paleologu - 7,7%.

Primul tur al alegerilor prezidențiale are loc pe 10 noiembrie. Românii din afara țării au la dispoziție trei zile pentru a vota: 8-10 noiembrie.

În ceea ce privește intențiile de vot pentru alegerile parlamentare, PNL se apropie de 30%, PSD rămâne pe locul al doilea cu 21,2%, în creștere cu aproape două procente față de septembrie, iar USR pierde un procent și jumătate  – cu 16,4%.

Pe locul 4 se află ProRomânia – cu 10,6% din intentiile de vot, urmat de UDMR – cu 5,5%, PLUS - cu 4,5% și ALDE - cu 4,3%.