Gabriela Firea susține că liberalii au pus la cale un "plan diabolic" la alegerile locale din București, iar exit-poll-ul realizat de CURS-Avangarde, case de sondare apropiate de PSD, este "cel mai trucat de pe planetă"

"Am auzit că domnul prim-ministru este foarte liniștit și calm, deși nu ar fi trebuit să fie, pentru că este o pată mare adusă democrației, dar și o pată mare și urâtă pe obrazul domniei sale, spunând că diferența dintre mine și domnul Nicușor Dan este oricum considerabilă și dacă s-ar număra voturile și dacă s-ar reface alegerile rezultatul acesta ar fi. Nu. Eu cred că a fost un plan foarte bine pus la punct. Cu câteva zile înainte de alegeri, conducerea PNL era deja resemnată că vor pierde alegerile din Capitală, dar de ultim moment s-au gândit că, totuși, nu pot lăsa lucrurile așa. Atunci s-au gândit la un plan diabolic, așa se explică și diferența enormă, care nu are nicio legătură cu realitatea, care a fost anunțată la exit-poll-ul CURS-Avangarde duminică seara, 10 procente între mine și Nicușor Dan, Un exit poll nu trebuie să depășească marja de eroare de 1,5%, deci practic, a bătut toate recordurile negative pe plan mondial va rămâne în cărțile de sociologie ca cel mai trucat exit-poll de pe planetă, pregătind frauda", a susținut Gabriela Firea, citată de Agerpres.

Firea a apreciat că diferența de voturi dintre ea și Nicușor Dan este "scoasă din pix"."Acum, diferența dintre noi este de 4 și ceva la sută, deci nici măcar 5%, probabil că aceasta este scoasă din context, scoasă din pix, din carioca(...) De aceea stau ei foarte calmi, că au avut un plan diabolic și un plan împotriva cetățenilor. Nu există niciun fel de legitimitate a celor care au fost aleși prin fraudă", a mai afirmat Gabriela Firea.

Cele două institute de sondare care au realizat exit-poll-ul, acuzate că l-au trucat, au avut contracte cu PSD. Astfel, Centrul De Sociologie Urbana Si Regionala Curs Srl este deținut de Iosif Buble, care controlează și site-ul stiripesurse.ro, scrie G4Media.ro.

Potrivit Libertatea, Primăria București a investit în perioada în care era condusă de Gabriela Firea sume importante din publicitate pe site-ul acestuia: 58% din afișările totale ale PMB, pe toate site-urile din mediul online, sunt generate de stiripesurse.ro.

Avangarde este condus de sociologul Marius Pieleanu, un apropiat al liderilor PSD și invitat permanent la Antena 3 și Romania TV în ultimii ani și care a avut contracte constante cu PSD, mai scriu jurnaliștii de la G4Media.ro.