Președintele Klaus Iohannis a evitat să dea un răspuns ferm invitației adresate de PSD pentru dezbateri electorale înainte de turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

Întrebat de jurnaliști la sediul de campanie al PNL dacă va participa la dezbateri cu Viorica Dăncilă, Iohannis a acuzat manevrele social-democraților.

„Vedeți, PSD încearcă să atragă atenția prin tot felul de manevre. Pot să vă spun de pe acum - urmează să discut și cu colegele și cu colegii în ședința de campanie - că eu mă voi concentra pe întâlnirile cu alegătorii în campania pentru turul doi”, a spus Klaus Iohannis.

PSD a solicitat PNL organizarea, de comun acord, a cel puțin două dezbateri între Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis, înaintea turului al doilea al alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie.

O invitație la dezbatere a fost lansată și de Universitatea din București și Europa FM. 

Dezbaterea propusă celor doi ar urma să aibă loc vineri, 22 noiembrie 2019, începând cu ora 19:00, în Aula Magna a Facultății de Drept, Universitatea din București. Cele două instituții, Universitatea din București și Europa FM, rămân deschise dialogului asupra formatului dezbaterii propuse.

Dan Motreanu, șeful de campanie al PNL pentru prezidențiale, a declarat că Iohannis și Dăncilă sunt doi politicieni cunoscuți, iar, din punctul de vedere al echipei de campanie, o confruntare nu ar aduce nimic în plus.