PSD pierde alegerile din Constanța, unde candidatul social-democrat se află abia pe poziția a treia, dar păstrează Primăria din Craiova. La Timișoara, primarul în exercițiu Nicolae Robu pierde în face germanului Dominic Fritz.

 

  • Lia-Olguța Vasilescu a obținut 34,5% la alegerile pentru Primăria din Craiova, în timp ce Nicolae Giugea (PNL) are 29%, potrivit rezultatelor CURS-Avangarde în exit-poll-ul valabil pentru ora 19.30.

”Conform rezultatelor exit-poll, la ora actuală avem funcția de primar al Craiovei pentru PSD, avem, de asemenea, președintele Consiliului Județean câștigat de PSD. La Consiliul Local al Municipiului Craiova și la Consiliul Județean Dolj, suntem partidul aflat pe primul loc în preferințele craiovenilor și doljenilor”, a declarat Olguța Vasilescu. 
  • La Constanța, Vergil Chițac (PNL) și Stelian Ion (USR Plus) au fiecare 29%. 

Actualul primar, social-democratul Decebal Făgădău, are doar 23,5%. 

  • ”Am pierdut, este voința timișorenilor, diferența este mare. Comparând numărul de voturi, diferența este surprinzător de mare, nu o pot spune în procente. Am considerat că va fi un scor strâns și am fost optimis până în ultimul moment, dar diferența este mare ceea ce înseamnă că așteptările timișorenilor sunt altele”, a declarat Nicolae Robu, recunoscându-și înfrângerea în fața lui Dominic Fritz, relatează Tion.ro.

  • Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan și candidat PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) Bihor, a afirmat că noul primar al municipiului reședință de județ este Florin Birta, actualul viceprimar și liderul organizației PNL Oradea, relatează Agerpres.
”Este cert că domnul Florin Birta a câștigat alegerile, dată fiind situația din Oradea, și așteptăm votul la Consiliul Local și Consiliul Județean în așa fel încât să putem face alte declarații", a declarat Ilie Bolojan pentru Agerpres. 
  • Candidata USR PLUS la funcția de primar al municipiului Câmpulung Muscel, realizatoarea TV Elena Lasconi, anunță că a câștigat detașat alegerile, conform numărătorii paralele.
  • La Deveselu, Ion Aliman, candidatul PSD, care în urmă cu o săptămână a murit după ce a fost infectat cu noul coronavirus, a câștigat alegerile. Din 1.600 de alegători care și-ai expimat votul, 1.020 l-au votat pe Aliman. PSD câștigă și Consiliul Local, astfel că viceprimarul care va îndeplini atribuțiile de primar până la organizarea alegerilor parțiale va fi PSD, relatează Gazetanoua.ro.
  • La Cluj, Emil Boc are peste 50%, conform rezultatelor parțiale.
  • Potrivit presei locale, PSD a pierdut mai multe primării importante în județul Vrancea, inclusiv în Focșani și Adjud. Marian Oprișan ar putea pierde conducerea Consiliului Județean.
  • Candidatul independent Soos Zoltan, care a fost susținut de toate formațiunile maghiare, a câștigat alegerile pentru Primăria Târgu Mureș, potrivit numărătorii paralele efectuată de către staff-ul acestuia din peste 50% dintre secțiile de votare, potrivit Agerpres.
  • Allen Coliban, candidatul USR-PLUS pentru primăria Brașovului, s-ar afla pe primul loc, în fața actualului primar George Scripcaru, potrivit numărătorii paralele efectuate de alianță în 40% din secții.

  • Traian Ogâgău, primarul care și-a umilit fiica, a anunțat pe Facebook că a câștigat un nou mandat la Primăria Sângeorz-Băi.
  • La Iași, atât copreședinta USR PLUS Iași Cosette Chichirău, cât și candidatul PNL, Mihai Chirica, actualul primar ales în 2016 pe listele PSD, s-au declarat câștigători.