Partidul Social Democrat (PSD) reclamă mai multe incidente privind desfășurarea scrutinului electoral în câteva județe din țară, dar și în București.

În mai multe județe din țară au fost semnalate o serie de incidente privind desfășurarea scrutinului electoral. Astfel, în județele Vaslui, Iași, Constanța, Galați, Dâmbovița, Argeș, precum și în sectoarele 1, 3, 5, 6 din București, mai mulți președinți de secții de votare refuză să primească cererile pentru eliberarea copiilor de pe listele electorale suplimentare, transmite PSD printr-un comunicat de presă.

Totodată, social-democrații susține că la Dâmbovița, șeful IPJ se implică în campania electorală în favoarea PNL și a solicitat șefilor de post din cadrul IPJ Dâmbovița să întocmească dosare penale primarilor și reprezentanților PSD cu intenția de a-i intimida. 

Pe de altă parte, aceeași sursă afirmă că Biroul Electoral Sector 3 din București a emis o decizie prin care respinge contestațiile PSD referitoare la refuzul unor președinți de secții de votare de a primi cererile pentru obținerea listelor electorale suplimentare. 

În Ilfov, la mai multe secții de votare au fost afișate buletine de vot cu mențiunea ANULAT, ștampila Biroului Electoral Județean Ilfov și semnătura președintelui BEJ Ilfov fiind deja aplicate în patrulaterul candidatului PNL.