Candidata la alegerile prezidențiale din partea Partidului Puterii Unioniste, Ramona Ioana Bruynseels, a declarat luni seară, la Digi24, că România este alături de Rusia parte a NATO.

”Nu îi ignorăm total și nici nu avem cum (pe partenerii din Est - n.r.). Suntem împreună cu Rusia parte a NATO, trebuie să ne continuăm exercițiile bilaterale și exercițiile din cadrul NATO pe partea militară”, a declarat Ramona Ioana Bruynseels.

De fapt, relațiile româno-ruse sunt tensionate, iar Rusia transmite frecvent amenințări din cauza scutului antirachetă de la Deveselu.

De asemenea, după anexarea forțată a Peninsulei Crimeea, relațiile dintre Rusia și NATO au devenit tot mai tensionate.

UPDATE

Ramona Ioana Bruynseels a revenit marți seara cu o serie de precizări, susținând că știe care sunt statele membre NATO, ea dorind să spună că dorește ca România să colaboreze cu Rusia și să facă exerciții militare comune. 

”Când am răspuns întrebării, mă refeream la faptul că România, membră a NATO, trebuie să aibă exerciții comune, colaborare cu Rusia. Suntem, împreună cu Rusia, implicați în tot ce se întâmplă în regiunea noastră și împreună trebuie să veghem asupra stabilității regionale. A fost o inversiune a topicii frazei, care a generat această neînțelegere. Da, am avut o exprimare nefericită și a fost speculată ca atare”, a scris ea pe Facebook.