După pierderea Capitalei, Gabriela Firea le-a reproșat unor colegi faptul că au trădat-o. În replică, Robert Negoiță o acuză că i-a blocat proiect, de teamă că va dori să candideze la Primăria generală.

Gabriela Firea încearcă să găsească vinovați în stânga și-n dreapta, pentru propriul eșec, deși în campanie a stat destul de departe de colegii de partid, iar pe lista de consilieri pentru CGMB a introdus fel și fel de personaje fără legătură cu PSD: Mitică Dragomir, Petre Roman etc. 

”Pe dreapta a existat un cumul de partide, dar pe stânga oameni care ar fi putut să facă front comun, și pe stânga unii au dorit să mă lovească alături de inamici. Atunci când și cei din familia ta te lovesc cu cuțitul în spate e mai dureros”, a identificat Firea una din cauzele eșecului la scrutinul de duminică.

Ulterior, ea a susținut că i-a cerut lui Marcel Ciolacu să nu negocieze cu ”teroriștii politici, cei care au vrut să îngroape PSD”.

”Trebuie să fie pe drumul lor și noi să fim pe drumul nostru. Asta este! Mult, puțin, cât aveam, dar este al nostru. Ar fi fost o lipsă de respect față de bucureștenii care ne-au votat să ne aliem cu proprii noștri asasini, adică cu domnii Ponta și Negoiță. Să fie pe drumul lor, nu avem nimic cu ei, nu ne războim cu ei, dar nici acum să îi invităm cu mari onoruri, eventual, să facem și o pâine împreună să mâncăm", a spus marți dimineață Gabriela Firea, la sediul central al PSD.

Robert Negoiță, care și el a preferat înainte de alegeri să se distanțeze de PSD, plecând chiar din partid, i-a replicat Gabrielei Firea într-o lungă postare plină de reproșuri. 

”Am refuzat să fac echipă cu un om care nu a înțeles că în administrația publică, singurul lucru care contează sunt proiectele pe care le-ai livrat cetățenilor. Alegerile reprezintă momentul unui bilanț, iar dacă acest bilanț nu se vede în calitatea vieții comunității, atunci ai pierdut. Am refuzat să fac echipă cu un primar general care, în relația cu primăria pe care am condus-o și o voi conduce, a fost, în primul rând, preocupată de cum să facă astfel ca instituția pe care o reprezint să nu facă prea multe lucruri, terorizată fiind de paranoia potrivit căreia eu mi-aș fi dorit ca prin lucrurile pe care le făceam pentru Sectorul 3 să atac ulterior fotoliul de primar general”, a scris pe Facebook Negoiță, enumerând mai multe proiecte blocate de Firea.

”M-ați blocat zâmbindu-mi în față, asta apropo de trădare, de familie, de camaraderie … Sunteți victima propriei dorințe de mărire, a lipsei spiritului de echipă, a calcului politicianist ieftin și de scurtă durată. Sunteți victima propriilor decizii”, i-a mai transmis primarul Sectorului 3 fostei colege de partid, și viitoare, dacă ne uităm la ce spune Marcel Ciolacu. 

Gabriela Firea și-a recunoscut înfrângerea în fața lui Nicușor Dan

Mai mult pe EurActiv »