Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis miercuri că școlile unde vor funcționa secții de votare pentru alegerile locale de duminică vor fi închise între 25 și 29 septembrie.

În această perioadă cursurile se vor face online.

CNSU a decis ca activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice în cadrul unităților de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare pentru desfășurarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, stabilite conform Registrului secțiilor de votare administrat de Autoritatea Electorală Permanentă, să se suspende începând cu 25 septembrie până la 29 septembrie inclusiv.

Decizia a fost luată "având în vedere măsurile și activitățile specifice ce trebuie adoptate, organizate și desfășurate pentru pregătirea spațiilor destinate secțiilor de votare în actualul context epidemiologic generat de virusul SARS-CoV-2, cât și pentru reluarea în condiții de siguranță a activității didactice în aceste spații".

Pentru alegerile locale de duminică vor fi organizate 18.794 secții de votare. Cele mai multe sunt amenajate în unități de învățământ.