Președintele Comitetului de coordonare a vaccinării, Valeriu Gheorghiță, a anunțat marți că autoritățile vor să organizeze, cu ocazia Zilei Copilului, un maraton la nivel național de vaccinare a acestora.

Maratonul ar urma să aibă loc în cazul în care Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) va autoriza utilizarea vaccinului Pfizer pentru copii.

"Chiar intenționăm să organizăm, în perioada 31 mai - 1 iunie, un maraton la nivel național pentru vaccinarea copiilor din grupa de vârsta 16-18 ani. Dacă până la acel moment vom avea autorizarea pentru grupa de vârstă 12-15 ani, avem în plan această activitate și ne-am dori să funcționeze neîntrerupt, cel puțin 24 de ore, încât să dăm posibilitatea unui număr cât mai mare de copiii să se poată prezenta însoțiți la centre", a spus Valeriu Gheorghiță.

Gheorghiță a mai precizat că în perioada maratonului vor avea prioritate copiii care se prezintă direct la centre.

+++

Vaccinarea împotriva COVID-19 a adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani a demarat deja pe tot teritoriul Satelor Unite după extinderea autorizării vaccinului Pfizer/BioNTech și pentru această tranșă de vârstă, care cuprinde 17 milioane de persoane în SUA, informează AFP, citată de Agerpres.

La sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie, Agenția Europeană a Medicamentului urmează să acorde autorizarea de imunizare și pentru copiii cu vârste între 12 și 15 ani.