Ministerul sănătății anunță decesul bărbatului de 51 de ani, care a suferit o arsură pe 64% din corp și care a fost transferat prin mai multe spitale românești, înainte de a ajunge în Belgia. Corpul de Control a fost trimis la aceste spitale.

Bărbatul a suferit, pe 20 ianuarie 2021, o arsură pe aproximativ 64% din suprafață corporală și politraumatism prin cădere de la înălțime și a fost internat inițial la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

Ulterior, a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgențe ”Sfântul Spiridon” din Iași și apoi la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București. 

În cele din urmă, el a fost transferat, pe 29 ianuarie 2021, la Centre des Grands Brûlés – Institut Médical de Traumatologie et de Réadaptation (IMTR) din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia.

”Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, a decis trimiterea Corpului de control al ministrului la cele trei unități medicale din România unde a fost internat pacientul pentru realizarea unui raport de control privind îngrijirile medicale care i-au fost acordate pacientului”, anunță într-un comunicat de presă Ministerul sănătății.

Medicul Ciprian Isacu, care l-a tratat pe bărbat, a acuzat faptul că acesta a fost tratat necorespunzător și avea rănile necurățate când a ajuns în Belgia, deși trecuse mai bine de o săptămână de la accident. 

”Sunt patru bacterii plus o ciupercă, dar astea sunt detalii. Am vorbit cu familia. E în viață, se luptă, l-am operat deja de trei ori. Există un risc minim la nivelul unui picior, dar o să treacă. (...) Mirosea și era cu niște comprese directe pe piele, nici măcar o cremă! Au făcut inciziile la fasciotomia de la Constanța la dreapta, dar n-au făcut în stânga, de aici riscul la nivelul membrului inferior stâng și restul... El a venit vineri, în fiecare zi i-a fost schimbat pansamentul și l-am operat de trei ori. Nu contează că n-a avut avion, că a fost zăpadă, că avionul era mic și s-a stricat! În perioada asta, trebuiau să-l desfacă tot și să-l curețe, să-l spele! Au produse, nu pot să spun că chiar nimic nu au! Apă cu săpun! Apa cu săpun n-a omorât niciodată pe nimeni! Când îmi spui că n-avem nimic, păi, atunci, Doamne iartă-mă, ce faceți acolo, la spital?!” - a declarat, la începutul lunii februarie, dr. Ciprian Isacu, la Digi24.