Întrebat miercuri la conferința de presă susținută după ședința de Guvern la ce produse a văzut scumpiri în ultimul timp când s-a dus la piață sau în magazine, ministrul mediului a răspuns că, de obicei, el duce plasa, dar a observat scumpiri.

”De obicei cumpără soția, nu prea fac cumpărături în piață, dar scumpirile sunt evidente. De exemplu, în domeniul în care lucrez s-a triplat prețul masei lemnoase, s-a triplat prețul cherestelei, s-a dublat prețul la fierul beton pentru că toate investițiile sunt mai scumpe. Și în piață se vede: scumpiri la toate produsele. Și la apă minerală și la celelalte. Dacă mă întrebați de pâine, la pâine avem alte prețuri, că noi avem pâine cu cartofi acasă, și acolo prețurile sunt altfel", a explicat ministrul UDMR.

El a mai spus că și factura la electricitate a crescut.

"Am schimbat prea târziu contractul sau furnizorul de energie electrică, drept urmare, vreun an de zile am primit facturi mici, de 100 de lei, de 120 de lei, după care am primit una de 1.900 de lei. De la 120 de lei pe un fel de paușal probabil. Știu, pentru că eu am plătit factura. Deci, a fost o regularizare. Am plătit paușal în fiecare lună 120 de lei. S-a mirat soția mea că factura este prea mică până a venit factura de corecție de 1.900 de lei", a afirmat Barna Tanczos, adăugând că, între timp, soția sa a schimbat contractul.