Reprezentanții Prefecturii Constanța au anunțat, că, în cursul zilei de joi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va reuni pentru a vota decizia de carantinare a municipiului Constanța.

UPDATE: Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța, reunit joi după-amiază, a votat carantinarea municipiului Constanța, începând de vineri, 20 noiembrie, de la ora 20.00.

Măsura va fi luată ca urmare a depășirii ratei de incidență cumulată, peste pragul de 3/1.000 locuitori. În acest moment, indicele, în reședința de județ a ajuns la 9.11/1.000 locuitori. Mai precis, din populația totală de 313.088 de locuitori, până în acest moment au fost confirmate, în ultimele două săptămâni, 2.852 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

În propunerea formulată și votată de CJSU Constanța se arată că este strict interzisă intrarea/ieșirea din zona carantinată prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile naționale, județene și comunale.

************

Anunțul vine după ce Institutul Național de Sănătate Publică a emis avizul pentru carantinare și l-a transmis, în această seară, către Direcția de Sănătate Publică a județului Constanța, informează cugetliber.ro.

"În cursul zilei de mâine (n.r. joi, 19 noiembrie), prefectul județului, Silviu Coșa, va convoca CJSU, în baza acestui aviz. În CJSU se va vota propunerea de carantinare, iar hotărârea rezultată va fi trimisă la DSU, pentru emiterea ordinului de carantinare", au precizat reprezentanții Prefecturii Constanța.

Județul Constanța avea miercuri o incidență de 5,81 de cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile.