Fost comisar european pe Agricultură, Dacian Cioloș critică modul în care ministrul Petre Daea a gestionat criza pestei porcine și îi cere demisia. Cioloș acuză că un întreg sector din agricultură este distrus din incompetența ministrului.

Fostul premier susține că România va intra în criză alimentară și că vom ajunge la soia în loc de carne de porc din cauza incompetenței ministrului Agriculturii, Petre Daea.

Cioloș cere demisia acestuia, dar și a premierului Viorica Dăncilă.

 

În loc de demisie, domnul Daea își face din nou bilanțul. Cifre și recorduri la hectar, ca pe vremea când mâncam salam cu soia. Asta, în timp ce România o ia pe calea crizei alimentare în care salamul sau ceafa de porc vor fi, din nou, ca în comunism, din soia. În România guvernării lui Dragnea, el însuși crescător de porci, porcii mor pe capete și sunt aruncați în apa Dunării, ca să avem pe lângă o catastrofă alimentară și una ecologică. Ce nu sfârșește în Dunăre se aruncă în incineratoare odată cu o întreagă industrie construită pe capitalul românesc. Totul, din cauza incompetenței ministrului Agriculturii și a partidului care l-a numit. Din cauza unui mod de abordare a guvernării profund defect și atât anti-economic cât și anti-social”, scrie Dacian Cioloș pe Facebook.