Premierul Orban a anunțat că miercuri va avea loc o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pe ordinea de zi regăsindu-se regulile de protecție sanitară pe timpul campaniei electorale, dar și redeschiderea anumitor activități.

UPDATE

Ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență, anunțată pentru miercuri, în care urma să se discute despre redeschiderea activităților culturale în sălile de teatru și cinematograf, a restaurantelor, precum și despre regulile de protecție sanitară privitoare la campania electorală pentru alegerile locale, a fost reprogramată pentru joi după-amiază, a anunțat Guvernul.

+++

"Deja a fost o discuție la nivelul specialiștilor, există o propunere formulată. În cursul zilei de mâine vom avea Comitetul Național pentru Situații de Urgență în care vom dezbate mai multe subiecte: completarea hotărârii de Guvern privind starea de alertă pentru a introduce anumite reguli de desfășurare a campaniei și baza pentru ordinul comun al Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății și președintelui Autorității Electorale Permanente cu regulile sanitare de desfășurare a campaniei și de desfășurare a zilei votului. De asemenea, vom avea în discuție această propunere de reluare a activității în anumite spații închise, este vorba de reluarea unor activități culturale, teatre, cinematografe, de asemenea reluarea activității în unități de servire a mesei din spații închise, să le spunem restaurante din spații închise", a precizat Ludovic Orban, marți, la Găești, în județul Dâmbovița, potrivit Agerpres.

Referitor la restaurante, el a arătat că există o propunere ca activitatea acestora să nu fie încă redeschisă în zonele unde există un nivel de răspândire a virusului peste un anumit număr de cazuri în ultimele 14 zile.

"Încă nu pot să vă spun care va fi forma finală pentru că, încă o dată spun, eu nu iau decizii singur, întotdeauna m-am consultat cu colegii mei și m-am consultat cu specialiștii. Există o propunere să nu se deschidă peste tot, să nu se deschidă unde este un nivel de răspândire a virusului peste un anumit număr de cazuri în ultimele 14 zile. Mâine, vom avea o întâlnire la ora 15,00 și cu reprezentanții industriei ospitalității, care a fost solicitată de cele 4 organizații profesionale din domeniu. Vom ține cont și de punctul lor de vedere, astfel încât să luăm o decizie care, pe de-o parte, să permită reluarea unor activități importante din viața culturală, reluarea activităților economice în spații închise de tip restaurant, dar, pe de altă parte, să și reducem la maxim riscul de răspândire a virusului", a explicat Orban.

+++

Premierul Ludovic Orban a anunțat luni că a cerut grupului tehnico-științific să analizeze redeschiderea activităților din interiorul restaurantelor. (Detalii aici)