Unteatru și Opera comică pentru copii își prezintă spectacolele live pe Facebook, după măsurile luate Primăria București pentru a limita răspândirea COVID-19.

În urma deciziilor anunțate luni de primarul general, echipa unteatru a decis ”să regândească activitatea din luna martie, oferindu-le spectatorilor șansa de a urmări toate spectacolele programate în următoarea perioadă, prin intermediul transmisiunilor live”.

”Deși nu se numără printre instituțiile culturale administrate de Primăria Generală a Capitalei, unteatru respectă decizia oficialilor și recomandările Comitetului Național de Urgență. Avem încredere că măsurile impuse de conducerea administrației locale se bazează pe informații reale și nu suntem în măsură să punem la îndoială pericolul identificat de organele abilitate. Este de datoria noastră să vă protejăm pe dumneavoastră, spectatorii noștri, așa cum e datoria noastră să îi susținem în continuare pe artiștii independenți. unteatru se susține din și prin vânzarea de bilete, motiv pentru care este necesar să găsim soluții pentru a putea continua...Nu vom suspenda activitatea artistică programată la sediu și le recomandăm tuturor spectatorilor care și-au achiziționat deja bilete la reprezentațiile din luna martie să ne urmărească pe pagina de Facebook”, se mai arată în comunicatul citat de culturaladuba.ro.

Aceeași decizie a fost luată și de Opera comică pentru copii, care a anunțat deja pe pagina de Facebook programul pentru această săptămână. „Spectacolele programate în stagiune la orele respective vor fi transmise live. Pot fi urmărite de acasă și publicul este aici, împreună cu noi, chiar dacă la distanță. Ne-am gândit la cei care au plătit bilet, evident”, a spus Felicia Filip, directoarea instituției, pentru ProTV.