Cursele regulate efectuate de operatorii de transport către și din Italia sunt suspendate începând de marți, 10 martie, până pe 31 martie, a anunțat luni seara ministrul de interne Marcel Vela.

”Se aprobă suspendarea transportului rutier de persoane pentru toate cursele efectuate de operatorii de transport în perioada 10 martie - 31 martie, înspre și dinspre Italia. Operatorii de transport rutier care tranzitează Italia au obligația de a comunica românilor că vor intra în carantină sau izolare pe teritoriul României. Operatorii feroviari vor avea obligația să afișeze mesaje prin care românii din Italia vor fi informați că vor intra în carantină sau izolare pe teritoriul României. Românii care se vor îmbarca din Italia spre România vor intra în carantină pe teritoriul țării noastre”, a declarat ministrul de interne, Marcel Vela.

Ministrul transporturilor, Lucian Bode, a explicat că nu se închid frontierele terestre, ci e vorba de serviciile regulate efectuate de operatori de transport spre și dinspre Italia. 

Zborurile spre și dinspre Italia, suspendate

Mai mult pe EurActiv »