Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că pe 1 iunie, când este sărbătorită Ziua Copilului, va fi organizată o videconferință cu cei mici.

"Așa cum v-am promis, ne apropiem de această dată (Ziua Copilului - n.r.) și îmi doresc să facem din această zi una cu totul specială pentru cei mici. Cum altfel, dacă nu în mediul virtual unde deja ei ne dau lecții?! Pentru că în acest an nimic nu mai este la fel și pentru că nu putem organiza ziua porților deschise, ca până acum, ne vom vedea cu cei mici în lumea digitală", a scris Marcel Vela pe pagina lui de Facebook.

Potrivit ministrului, de joi și până vineri, ora 12:00, a fost dat startul înscrierilor pentru copiii care își doresc să vorbească cu el, dar și cu "supereroii acestor zile" (medici, pompieri, polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și, nu în ultimul rând, aviatori).

"Vor avea ocazia să îi întrebe despre ce înseamnă să fii supererou și, mai ales, le vor da sfaturi dacă asta își doresc să devină atunci când vor fi mari.Bineînțeles că voi răspunde și eu întrebărilor celor mici", spune ministrul.

Părinții copiilor care vor intra în videconferință cu cei de la MAI trebuie să-i trimită lui Marcel Vela desenele acestora.

"Ce trebuie să faceți? Să îmi trimiteți desenele celor mici aici, printr-un mesaj privat (desenul fotografiat), împreună cu datele de contact (părinții trebuie să își dea acordul atât pentru publicarea desenelor, cât și pentru apariția copilului în videoconferință). Vrem să privim prin ochii lor această perioadă! Dintre toate desenele, le vom selecta pe cele care au cel mai puternic mesaj, iar autorii acestora sunt cei care vor participa la întrevederea noastră", a mai scris acesta.