Directorul adjunct al DGASPC Galați, Ciprian Groza, a demisionat după declarația dată în cazul minorei de 14 ani, găsită plină de sânge pe o stradă din Galați și care a fost ajutată de doi polițiști doar la intervenția trecătorilor.

Președintele Consiliului Județean, Costel Fotea, a declarat marți că i-a cerut lui Ciprian Groza demisia în regim de urgență, considerând întreaga declarație a lui Groza ca fiind revoltătoare. El a mai spus că a declanșat, încă de luni, o anchetă la DGASPC Galați.

"Toată declarația este una revoltătoare și a și condus la cererea demisiei. I-am cerut demisia în regim de urgență, demisie pe care și-a înaintat-o. Este o declarație revoltătoare, inacceptabilă și nu am să accept așa ceva, o astfel de declarație a unui conducător de instituție, mai ales când este vorba de Direcția pentru Protecția Copilului, când este vorba de copii care trebuie protejați. Luni, am dispus o anchetă la DGASPC pentru a vedea ce s-a întâmplat acolo și dacă se fac vinovate și alte persoane în legătură cu această situație nedorită. După ce voi avea rezultatul anchetei, nu voi ezita să iau măsuri indiferent cine va fi implicat acolo. Este o situație regretabilă, un copil de 14 ani care are nevoie de protecție, iar noi trebuie să protejăm acești copii", a spus Fotea, citat de Agerpres.

Ciprian Groza a declarat luni că fata ar fi povestit că nu a fost violată și că a plecat din centrul de plasament cu bilet de voie, pentru a se întâlni cu prietenul ei de 15 ani, cu care ar fi întreținut relații sexuale consimțite. El a făcut aceste declarații deși fata a fost internată la Spitalul Județean, unde a fost operată, după ce a avut o hemoragie puternică.

Varianta lui Groza a fost contrazisă chiar de către directorul Serviciului de Ambulanță Județean Galați, Mihai Polinschi: "Pot confirma că victima le-a spus celor de pe salvare că a fost violată. Înțeleg că ulterior fata și-a schimbat depoziția, nu este treaba noastră, ci a Poliției”.