Deputatul AUR Ilie-Alin Coleșa a explicat marți, în plenul Camerei Deputaților, de ce se opune propunerii legislative privind inseminarea artificială umană și sporirea natalității.

”Acest proiect de lege ascunde, sub masca încurajării natalității, o politică de tip neomarxist prin care se încearcă promovarea familiei monoparentale, total artificiale. Pe de o parte, prin politicile publice ni se explică gravitatea sarcinilor la tinere necăsătorite pentru a căror evitare se finanțează și promovează agresiv o educație sexuală denaturată, punându-se accent pe metodele contraceptive, mai ales pe anticoncepționale. Anticoncepționale care în timp au efecte adverse asupra fertilității femeilor. Pe de altă parte, se promovează și finanțează însămânțarea artificială. Pe de o parte, se susțin pe drept și trebuie să susținem copiii crescuți în familii monoparentale, fiind dezavantajați, iar pe de altă parte se finanțează și promovează familiile monoparentale pur artificiale. Iar familiile tradiționale cu mulți copii rămân sub o continuă presiune de tip financiar, social și educațional”, a declarat deputatul AUR.

Deși propunerea legislativă are raport de respingere, Coleșa a ținut să explice de ce nu susține o propunere legislativă care ”promovează o natalitate de tip neomarxist”.