Un studiu național realizat de Reveal Marketing Research spune că doar 6 din 10 români sunt mulțumiți de locuințele în care trăiesc. Conform studiului, cei mai fericiți cu spațiul în care trăiesc sunt tinerii cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani.

Pe lângă aceștia, și cei care și-au construit o casă sau se află în proces de construcție a unei case spun că sunt mulțumiți de acestea. Pe de altă parte, cei nemulțumiți de casele lor sunt cei cu vârste între 45 și 54 de ani.

Nemulțumirea, în mare parte, se datorează facturii la curent electric și costurilor de reparații sau întreținere. De asemenea, există o legătură între gradul de mulțumire și materialul din care este construită locuința. Din perspectiva românilor care au participat la acest studiu, top trei elemente care contribuie la menținerea căldurii în locuință sunt geamurile, izolația și materialele de zidărie.

Astfel, cei mai mulțumiți sunt cei care locuiesc în case construite din BCA și cărămidă. La polul opus, românii care se declară nemulțumiți sunt cei care locuiesc în case/blocuri din chirpici și bolțari de beton.

Reveal Marketing Research este o companie de cercetare de piață full-service, specializată în marketing research, studii sociologice, customer insight, business strategy, market development. Datele studiului pot fi văzute pe site-ul companiei, https://reveal.ro/ .