Gala Solidarității Internaționale și-a premiat câștigătorii, aleși din rândul celor care au ajutat prin proiecte sau activități la îmbunătățirea vieții persoanelor din țări în curs de dezvoltare sau la promovarea solidarității internaționale în țară.

A III-a ediție a Galei Solidarității Internaționale - Globue 2017 - și-a premiat luni seara câștigătorii.

Premiile din acest an au fost oferite pentru voluntariat, mobilizarea oamenilor din comunități, inițiative la nivel național sau reportaje ce aduc într-o lumină nouă încercările prin care trec oameni din diferite colțuri ale lumii pentru a-și asigura lucruri pe care mulți dintre noi le considerăm de la sine înțelese.

Juriul a desemnat șapte câștigători:

  • Categoria INSTITUȚII PUBLICE care au implementat proiecte de dezvoltare în țări defavorizate: Autoritatea Electorală Permanentă.
  • Categoria ORGANIZAȚII NEGUVERNAMENTALE care au implementat proiecte de dezvoltare în țări defavorizate: ADRA România - Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor.
  • Categoria ORGANIZAȚII NEGUVERNAMENTALE care au implementat proiecte de comunicare și creștere a conștientizării publice în domeniul dezvoltării internaționale sau proiecte de educație pentru dezvoltare, în România: Asociația Mai Bine.
  • Categoria INSTITUȚII ȘI CENTRE ACADEMICE care au implementat proiecte de dezvoltare în țări defavorizate, sau proiecte de comunicare și educație pentru dezvoltare în România: Departamentul de Științe Politice din cadrul Universității Babeș-Bolyai.
  • Categoria ACTIVIȘTI ȘI VOLUNTARI care au implementat activități sau proiecte pentru sprijinirea comunităților sau persoanelor din țări în curs de dezvoltare: Daniela Kaufusi.
  • Categoria JURNALIȘTI care au contribuit la creșterea gradului de informare în România privind ceea ce se întâmplă în țările în curs de dezvoltare și la promovarea solidarității cu persoanele din aceste țări: Mădălin Necșuțu.
  • Categoria CADRE DIDACTICE din mediul universitar și pre-universitar care au implementat activități și proiecte împreună cu elevii sau studenții lor pentru promovarea solidarității internaționale în România: Cătălina Luiza Neagu.

Gala a fost deschisă de Urs Herren, ambasadorul Elveției în România.

Pe lângă marii câștigători ai serii, invitații speciali au împărtășit cu publicul prezent la eveniment, experiențe proprii de implicare în solidaritatea internațională. Printre aceștia s-au numărat Alex Găvan, alpinist de altitudine extremă, câștigătorul categoriei Activiști din cadrul primei ediții, Laura Ștefănuț, jurnalist de investigații, și Alessio Menegazzo, director pentru Sustenabilitate și Afaceri Instituționale Enel România.

Evenimentul a fost organizat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) și Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare (FOND), cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe al României (MAE) prin Programul de Cooperare pentru Dezvoltare (RoAid) și al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare – Centrul Regional pentru Europa și Asia Centrală (UNDP).