Președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, a afirmat că România se află deja în valul patru al epidemiei COVID-19, iar varianta Delta este pe cale să devină dominantă.

"Este clar că suntem în momentul de față pe un trend ascendent din punct de vedere epidemiologic, suntem în valul patru, înregistrăm un număr din ce în ce mai mare de cazuri noi și ca urmare a faptului că varianta Delta este pe cale să devină dominantă în România. Cu siguranță acesta este un motiv important pentru creșterea numărului de cazuri, dar ceea ce am observat în această perioadă este un profil de comportament care ne expune unui risc crescut de îmbolnăvire, și anume mobilitate crescută, interacțiune crescută între persoane", a explicat medicul.

El a mai spus că este de așteptat ca, în perioada următoare, din cauza creșterii numărului de cazuri, să existe o creștere a interesului pentru vaccinare.

"Trebuie să înțelegem că datele actuale confirmă beneficiile vaccinării, indiferent de schema de vaccinare de care vorbim, atât pentru reducerea riscului de infecție, cât și pentru reducerea riscului de spitalizare, de internare în terapie intensivă și deces", a mai adăigat Gheorghiță.