PSD se laudă că vineri încep lucrările la centura ocolitoare a Bacăului, despre care spune că va avea "profil de autostradă".

"Autostrada Moldovei începe azi! Varianta de ocolire, la profil de autostradă, a municipiului Bacău este parte integrantă din autostrada Moldova (coridorul IX pan european). Este un proiect lansat în 2017, în timpul guvernării PSD, în valoare de 144 de milioane de euro, cu finanțare asigurată", spune PSD pe Facebook.


Totodată, PSD anunță că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, va fi prezent la începerea lucrărilor. 

+++

România a reușit să construiască puțin peste 800 de kilometri de autoastradă, dar an de an autoritățile promit sute de noi kilometri. Cât a fost ministru interimar al Transporturilor, Rovana Plumb a promis că în anul 2019 vor fi construiți 180 de kilometri. 

Purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, a spus, la Digi FM, referitor la protest, că ei nu își permit "luxul de a opri lucrul nici măcar 15 secunde".

Vom fi și vom vedea cum muncesc constructorii români, de această dată. Ceea ce eu cred că este un pas înainte, pentru că o lungă perioadă de timp noi ne-am tot uitat la alții și am sperat că alții ne vor găsi soluții. Trebuie să ne uităm și ce putem face noi. România a fost construită de români. La ora 15 vom fi pe șantierul varianta ocolitoare Bacău.