Ministrul de Interne a afirmat, despre manifestația de miercuri din fața Palatului Cotroceni a angajaților din sistemul apărării și administrației publice, că ceea ce s-a întâmplat nu face cinste celor care se vor reprezentanții polițiștilor.

La protestul de ieri, câțiva protestatarii, sindicaliști din Poliție, s-au îmbrâncit cu jandarmii și au aruncat fumigene. 

”Sunt un susținător al oricărei forme de protest civilizată. Ce s-a întâmplat ieri (miercuri – n.r.) în respectiva manifestare la care faceți referire nu face cinste celor care se vor reprezentanții polițiștilor. Este inadmisibil ca tu, lider sindical, să te pretezi la instigare, la a dărâma garduri, la a instiga, până la urmă, la nerespectarea legii. Eu așa ceva nu mi-am putut imagina și este nedrept că din cei aproximativ 100 de manifestanți, undeva între 10 și 15 erau reprezentanții polițiștilor. Restul erau din sistemul de penitenciare, grefieri și așa mai departe. Nu este corect că pui această etichetă, că polițiștii s-au bătut cu jandarmii. Jandarmii au aplicat legea”, a declarat joi Lucian Bode, la Parlament, relatează News.ro.

Ministrul de interne a adăugat că jandarmii doar au aplicat legea și nu au fost instigatori sau violenți.