Ministerul afacerilor interne a transmis o notă Biroului Electoral Central (BEC) prin care cere prelungirea votării după ora 21.00 în secțiile unde procesul a fost îngreunat din cauza măsurilor de protecție sanitară instituite din cauza COVID-19.

UPDATE 

Biroul Electoral Central a respins cererea Ministerului de interne privind prelungirea votării după ora 21:00 în secțiile de votare unde procesul a fost îngreunat din cauza măsurilor anti-COVID-19, au declarat pentru HotNews.ro oficiali BEC.

Conform surselor citate, au fost doar două voturi "pentru".

+++

”Ținând cont de îngreunarea exercitării votului pentru respectarea măsurilor de protecție sanitară, vă adresăm rugămintea să analizați și să dispuneți posibilitatea prelungirii votării după ora 21:00, acolo unde există persoane care așteaptă în proximitatea localului secției de votare (curtea exterioară a localului, alei și trotuare) și doresc să își exercite dreptul de vot”, cere MAI, într-o notă semnată de secretarul de stat Gheorghe Sorescu, transmite Mediafax.

Potrivit adresei înaintate BEC, solicitarea vine după ce în mass-media au apărut informații referitoare „la unele situații punctuale existente la nivelul secțiilor de votare generate de măsurile necesare în contextul pandemiei COVID-19”.