Primarul general a anunțat luni o serie de măsuri pentru a limita răspândirea coronavirusului în București, după apariția primelor două cazuri de infectare în Capitală.

Toate teatrele care se află în subordinea Primăriei Capitalei își suspendă spectacolele până pe 31 ianuarie, iar meciurile CSM București se vor desfășura în următoarele trei săptămâni fără spectatori, a anunțat luni Gabriela Firea, după comandamentul de urgență desfășurat la Primăria București.

Firea a precizat că actorii și regizorii celor 14 teatre din subordinea PMB vor fi plătiți, dar vor face doar repetiții.  

Totodată, au fost anulate concertele și evenimentele programate luna aceasta de către Opera Comică pentru Copii, Centrul Municipal pentru Seniori, Centrul pentru Tineret, ARCUB, PROEDUS, Sala Dalles, Biblioteca Metropolitană..

Primarul general a precizat că se vor lua măsuri suplimentare și în privința spitalelor administrate de Primărie și a cerut managerilor ”să nu facă rabat” de la respectarea indicațiilor, în caz contrar vor urma demiteri pentru cei care nu respectă ”cu strictețe” recomandările și restricțiile. 

Firea propune și închiderea școlilor, precizând că în școli răspândirea coronavirusului se poate face foarte rapid: ”Domnul care a venit din Italia nu a intrat imediat în izolare. S-a mai întâlnit cu alte persoane. Va dați seama ce înseamnă o adevărată anchetă epidemiologică? Vă dați seama că în momentul în care un singur copil are test pozitiv se va declanșa o adevărată groază a părinților și a profesorilor?”

În cazul în care vor fi închise școlile și grădinițele, Gabriela Firea le cere părinților să nu-i ducă pe copii în mall-uri, cinematografe și locurile de joacă.

Adunările publice și private la care participă peste o mie de oameni, interzise de autorități

Mai mult pe EurActiv »