Medicul de la Spitalul din Piatra Neamț, transferat la Bruxelles, este în continuare în stare gravă, informează luni seara Ministerul Sănătății, potrivit Agerpres.

"Membrii echipei medicale care tratează pacientul român au precizat că, după internarea și evaluarea pacientului, au fost întreprinse toate procedurile specifice bolnavilor arși grav. Pacientul este în continuare în stare gravă. În cursul zilei de 17 noiembrie va fi efectuată o examinare specifică (scaner) pentru a se cunoaște cu exactitate profunzimea arsurilor", afirmă sursa citată.

Potrivit MS, echipa medicală a prezentat soției pacientului, în cadrul unei convorbiri telefonice, starea acestuia, elemente "relevante" privind rezultatul evaluării medicale și tratamentul aplicat în ultimele 24 de ore.

Totodată, a fost stabilită și modalitatea de dialog direct, telefonic, cu familia bolnavului, ori de câte ori este nevoie.

Medicul de pe secție care a intervenit pentru salvarea pacienților prezintă arsuri pe 70- 75% suprafața corpului, potrivit unui anunț făcut luni de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Cătălin Denciu a fost transferat sămbătă seara către Iași, de unde a fost transportat la Spitalul Floreasca cu un avion sanitar.

Acesta a fost transferat duminică, cu o aeronavă a Forțelor Aeriene Române, la Spitalul Militar "Regina Astrid" din Bruxelles, pentru tratament de specialitate. 

Nelu Tătaru a mai declarat luni seară, la Digi24, că mediului Cătălin Denciu i-a fost efectuat un test pentru infecția cu Sars-Cov-2 la Spitalul Floreasca, iar acesta a ieșit pozitiv.

"La Floreasca s-au făcut evaluările și un test Real Time PCR pozitiv. El suferit de infecția cu SARS-CoV-2 în martie, aprilie. A avut și un IgG de anticorpi important, fiind și donator de plasmă în repetate rânduri. Rămâne reevaluarea care se face în Belgia, inclusiv pentru o infecție cu SARS-CoV-2, să o avem și ca răspuns zilele următoare", a spus Tătaru.