Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat luni că angajații numiți pe vremea când instituția era condusă de Nelu Tătaru vor fi cercetați disciplinar pentru raportarea eronată a deceselor COVID-19.

"Ați întrebat de intervențiile în baza de date din luna martie. Acele modificări care au fost realizate după ce colegii mei au observat diferențele urmăreau tocmai asigurarea corectitudinii datelor prin chei de verificare la STS. Nu îngreunau raportarea și au fost excluse foarte multe din câmpurile care erau greu de completat. Ați întrebat de responsabilii din Ministerul Sănătății care priveau tocmai monitorizarea datelor raportate. Responsabilul este un comitet numit în mandatul precedent lui Vlad Voiculescu (în mandatul lui Nelu Tătaru - n.r.) și vom lua toate măsurile pentru cercetarea disciplinară a acestora", a spus Ioana Mihăilă.

Afirmațiile au fost făcute de ministrul Sănătății luni, în plenul Camerei Deputaților, la "Ora Guvernului". Ea a fost chemată de grupul parlamentar al PSD să dea explicații cu privire la raportările eronate privind decesele cauzate de COVID-19.