Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat marți seară, pentru B1 TV, că dorința de vaccinare anti-COVID-19 a scăzut în ultima perioadă, fapt ce reprezintă un real motiv de îngrijorare.

„Faptul că dorința de vaccinare a scăzut în ultima perioadă reprezintă un motiv real de îngrijorare. Cumva era de anticipat, că există un procent din populație care dorea să se vaccineze și a ajuns să se vaccineze, există o parte a populației care are nevoie de un imbold și cred că aici suntem în momentul ăsta, la acea parte a populației care are nevoie de un oarecare imbold, sau să-i fie vaccinul foarte, foarte aproape și foarte ușor disponibil”, a declarat Ioana Mihăilă.

Ministrul Sănătății a precizat că accesul la vaccin nu mai reprezintă o problemă decât poate în mediul rural și în mediul rural izolat.

Mihăilă și-a manifestat speranța că tot mai mulți oameni vor fi dispuși să se vaccineze pe măsură ce vor vedea că apropiați de-ai lor s-au imunizat și totul a decurs bine.

„Acum începe, de fapt, maratonul, adică acea alergătură de lungă durată, până acum au fost sprinturi de vaccinare. Cred că acum începe bob cu bob vaccinarea”, a mai afirmat Mihăilă.

Ministrul a spus apoi că a început discuțiile cu președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, să vadă cum pot muta din resursele umane din mediul urban spre rural.

În context, ministrul a mai afirmat că este „inadmisibil” să refuze să se vaccineze o persoană care are pregătire medicală și care transmite mai departe mesaje către pacienți.