Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni seară, la Digi24, că 80% dintre managerii spitalelor din România ar trebui schimbați din funcții. El și-a cerut scuze pentru declarația privind vinovăția tuturor românilor.

”Noi suntem și am fost în acești 30 de ani și nu mai vorbesc în ultimele 7-8 luni într-o modernizare forțată a acestui sistem medical. Dacă până în această pandemie unii bănuiam, alții știam ce este sistemul, în acestă pandemie s-a dezgolit. I-am văzut lipsurile toate ... La un moment dat, la începutul pandemiei, am spus că 80% dintre manageri ar trebui schimbați. Îmi mențin aceeași părere”, a declarat Nelu Tătaru, într-un interviu acordat Digi 24.

Ministrul sănătății spune că declarația sa privind vinovăția colectivă a fost greșit înțeleasă.

”Cred că am fost greșit înțeles și îmi cer scuze pentru acest lucru societății civile sau pacienților dacă au crezut că ei sunt cei vizați. Nu. În acești 30 de ani au fost diverse guverne, au fost diverși miniștri ai sănătății, au fost administrații locale, au fost factori politici, au fost interese locale sau personale care au dus la situația sistemului pe care o vedem în acest moment. De aceea, în tot ce înseamă reforma din Sănătate înseamnă o schimbare radicală, atât legislativă cât la nivel de administrare a acestor spitale. Coordonarea acestor spitale ar trebui să ajungă la Ministerul sănătății, în condițiile în care atunci când am decis în primele două luni când a fost și starea de urgență, luăm elementul Suceava”, a spus Tătaru.