Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, nu crede că vom avea o închidere totală a activăților ca măsură de prevenire a răspândirii noului coronavirus și consideră că putem încă să evităm chiar și carantinarea unor localități, dacă ne protejăm de infectare.

"Nu urmărim și nu cred că vom avea un lockdown, dar noi va trebui, fiecare dintre noi, prin componenta noastră pe care o putem aduce prin acest efort, să nu ajungem nici măcar la anumite carantinări de localități. Suntem într-un moment în care putem gestiona acest lucruri, dar nu putem gestiona singuri ca parte medicală. Este și o parte a populației civile. Sunt niște reguli care trebuie respectate", a declarat Nelu Tătaru miercuri, într-o conferință de presă organizată la Sibiu, întrebat dacă vom avea "lockdown" până la alegeri, potrivit Agerpres.

Ministrul Sănătății a explicat că depășirea pragului de 10.000 de cazuri de COVID-19 poate însemna "colmatarea sistemului medical".

"Depinde foarte mult ce înseamnă acel prag de 10.000, dacă acel prag de 10.000 sunt simptomatici, sunt izolați, sunt carantinați sau dacă acel prag de 10.000 va colmata sistemul medical, atunci va fi diferit", a atras atenția Nelu Tătaru.

El a atras atenția că "suntem pe o creștere a numărului de cazuri."

"Vom avea un număr de cazuri crescut, sper să nu fie o creștere mare, dar contextul în care trebuie să punem, niște măsuri luate astăzi își vor face efectul în 14-28 de zile ca să putem continua acest efort, să mergem pe o scădere", a mai spus Nelu Tătaru.