Decizia privind creșterea pensiilor va fi luată în funcție de raportul privitor la starea economiei și starea bugetului după primele șase luni ale anului și de prognozele care vor fi realizate, a declarat premierul Ludovic Orban.

"După cum bine știți, în conformitate cu Pactul de Stabilitate, care este transpus prin Legea responsabilității fiscal-bugetare, după primele șase luni ale fiecărui an Ministerul finanțelor trebuie să prezinte un raport privitor la starea economiei și starea bugetului. În funcție de acest raport și în funcție de prognozele care vor fi realizate, vom lua deciziile care se impun. Cu siguranță vom crește pensiile", a declarat luni seara premierul Ludovic Orban, în cadrul unei  conferințe de presă.

Întrebat dacă vor crește cu 40% din luna septembrie, Orban nu a dat un răspuns clar:

"Vom lua toate deciziile în funcție de evoluția economiei și de resursele bugetare pe care le avem la dispoziție și mai ales în funcție de prognozele care se vor face, pentru că obiectivul nostru este să creștem pensiile, dar să le creștem astfel încât să le putem plăti pe toată perioada în care este necesar să plătim pensiile".