Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a anunțat miercuri că votul pe cele trei directive din Pachetul Mobilitate va fi amânat pentru 1 aprilie, iar cele trei rapoarte vor fi retrimise la Comisia pentru Transport și Turism (TRAN).

Antonio Tajani a precizat că Pachetul Mobilitate are numeroase amendamente și există mai multe cereri pentru voturi separate, ceea ce ar face ca procesul de vot să fie lung și să apară erori. Cele trei propuneri de directivă au fost trimise înapoi în Comisia TRAN și s-ar putea întoarce în plenul PE pe 1 aprilie, la Bruxelles. Dezbaterea însă nu a fost amânată.


Pachetul ce cuprinde cele trei directive este contestat puternic de către transportatorii din Est, care acuză faptul că sunt tratați diferit în comparație cu colegii din Vestul Europei.  Federația Operatorilor Români de Transport (FORT) acuză faptul că propunerile cuprinse în Pachetul Mobilitate au fost realizate pe fondul protecționismului în creștere al statelor membre din Vestul UE reunite în cadrul Alianței Rutiere, iar transportatorii români și est-europeni vor fi cei mai afectați prin măsurile propuse, care vor determina creșterea semnificativă a costurilor de operare și restricționarea transporturilor rutiere internaționale operate de aceștia în cadrul UE.

De partea cealaltă, Comisia Europeană spune că propunerile de reformă doresc să îmbunătățească aplicarea regulilor în sectorul transportului rutier de mărfuri pentru a preveni practicile ilegale, precum folosirea societăților de tip ”cutie poștală” sau depășirea limitelor existente pentru activitățile naționale.

Noile reglementări vor identifica tipul de activități de transport care vor fi vizate de regulile pentru șoferii detașați (salariul minim, printre altele) sau pentru perioada de odihnă.

Eurodeputatul PNL Marian-Jean Marinescu a declarat marți, pentru EurActiv, că situația e incredibilă: ”De când sunt eu aici de 13 ani eu n-am mai văzut o asemenea încrâncenare și o asemenea încălcare a procedurilor din PE. Se gândesc numai la transportatorii lor, vor să scoată concurența din Germania și Franța, dar nu se gândesc la beneficiari. Aceștia vor avea de suferit. Domnul Macron sună peste tot să fie aprobată, culmea e pe aceeași linie cu Marie Le Pen”.

Marinescu a mai spus că s-a realizat ”o coaliție a Estului”, dar a fost slăbită, după ce slovacilor și cehilor li s-au promis diverse lucruri.

Miercuri, după amânarea votului, Marinescu a precizat că acest lucru a fost posibil deoarece nu au fost respectate regulile de procedură, potrivit cărora un raport trebuie retrimis la Comisia TRAN, dacă există mai mult de 50 de amendamente. Comisia pentru Transport și Turism va trebui să dezbată acest amendamente și cele care vor primi votul unei treimi din membrii Comisiei pot fi prezentate apoi în plen.   

Eurodeputatul PNL are dubii că Pachetul va putea ajunge din nou în plen, în minisesiunea de la Bruxelles, de săptămâna viitoare: ”Cred că vor fi mii de amendamente care vor trebui duse în plen și s-ar putea să nu fie timp, așa că poate se va amâna pentru aprilie. Oricum, acest pachet în această legislatură e mort. Sper ca după aceea Comisia Europeană să se gândească bine...să retragă pachetul și să prezinte o propunere normală”.

Marian-Jean Marinescu a mai spus că, pentru a scăpa transportatorii de legislația națională din Franța și Germania, trebuie să existe o reglementare europeană, ”dar una normală care să asigure competiția, să respecte drepturile tuturor transportatorilor”.  

Federația Operatorilor Români de Transport (FORT) anunțase marți că va protesta miercuri, la Strasbourg, față de Pachetul 1 de mobilitate, alături de alte patronate din România și din alte state membre din Est.


"Țările vestice încearcă să profite de situația generată de Brexit și vor să voteze cele trei componente cruciale ale Pachetului de mobilitate 1, în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European, desfășurată în data de 27 martie. Federația Operatorilor Români de Transport se opune vehement prevederilor din Pachetul 1 de mobilitate, fiind împotriva restricționării cabotajului, respectiv introducerea unei perioade de 'răcire' (cooling-off) de 5 zile (sau oricare altă perioadă) înainte ca alte operațiuni de cabotaj să poata fi efectuate în aceeași tara cu același autovehicul", au precizat reprezentanții FORT într-un comunicat.

Miercuri dimineața, câteva sute de transportatori din România și Bulgaria se adunaseră în fața sediului Parlamentului European. Ei s-au întâlnit cu eurodeputații Marian-Jean Marinescu, Maria Grapini și Dan Nica.

Dorin Pop, vicepreședinte APTE 2002 din Arad, a explicat pentru EurActiv că protestul a fost inițiat ca urmare a faptului că Pachetul Mobilitate afectează economia României și, în special, sectorul transportatorilor.

Chiar dacă știau din cursul nopții că votul ar putea fi amânat, transportatorii au venit la Strasbourg pentru a-și susține poziția: ”Suntem complet împotriva acestui pachet legislativ care ne afectează în mod deosebit, atât pe noi, cât și pe colegii bulgari, și pe colegii polonezi etc”.

Întrebat care sunt cele mai nemulțumiri, Dorin Pop a replicat ”absolut tot”: ”Vor să fim scoși de pe piața transportului european. Dacă suntem membri în UE, ar trebui să fim egali în drepturi. Sperăm ca pachetul să nu mai fie supus la vot, să se renunțe la el. Este un proiect nedrept, ne afectează strict pe noi, cei din Estul Europei”.