Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA) recomandă părinților ai căror copii manifestă dificultăți emoționale din cauza distanțării sociale să apeleze la linia telefonică specială Family Tel.

"Salvați Copiii, Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA) și Digi România continuă să ofere suport la 0800.070.009 - Family Tel, linia telefonică gratuită, unde părinții și tutorii copiilor pot suna pentru a fi consiliați psihologic și ajutați gratuit să gestioneze cât mai bine starea emoțională a copiilor. Cu mai multă grijă din partea părinților și cu suport din partea specialiștilor, familiile pot trece peste aceste perioade vulnerabile și vor fi mai puternice și mai pregătite pentru a face față situațiilor critice", precizează ANDPDCA într-un comunicat.

10 psihologi ai Organizației Salvați Copiii din București, Timișoara, Târgu Mureș, Iași și Suceava oferă părinților apelanți consiliere și suport psihologic.

Serviciul se adresează în special familiilor ai căror copii întâmpină dificultăți emoționale și comportamentale induse de necesitatea adaptării la distanțarea socială, ca parte a măsurilor de prevenție a răspândirii Sars-CoV-2.

Family Tel 0800.070.009 poate fi apelat gratuit, de luni până vineri, între orele 11:00 -19:00.