Astăzi se va întruni Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, a anunțat, duminică dimineață, ministrul Educației, Monica Anisie, potrivit Edupedu.ro.

UPDATE

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat duminică apariția unor cazuri de coronavirus la două unități de învățământ din Capitală - Școala Centrală și Grădinița "Zâna Florilor", scrie Agerpres.

"Sunt două unități de învățământ. Este vorba de Școala Centrală și Grădinița 'Zâna Florilor'. (...) Au solicitat prin decizia Consiliului de Administrație, decizie transmisă deja la Inspectoratul Școlar, astăzi, și așteptăm să se întrunească Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență pentru a se da și hotărârea pentru scenariul roșu în aceste cazuri. (...) La acea grădiniță (Zâna Florilor - n.r.) așteptăm definitivarea anchetei Direcției de Sănătate Publică pentru că s-a anunțat abia aseară", a spus Anisie.

+++

"Intrucât la București au apărut unele situații de pe o zi pe alta, iar ieri și alaltăieri au fost unele școli care au solicitat altceva decât au decis inițial, am venit la Inspectoratul Școlar al Municipiului Bucureșt. Am avut o întâlnire și ieri cu dl inspector școlar general și cu câțiva inspectori de sector, a fost prezent și dl prefect, și dna director de la Direcția de Sănătate Publică, au făcut apoi o analiză, au reevaluat fiecare unitate de învățământ în parte și astăzi înțeleg că dl prefect va realiza Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență. Se va întruni și acolo se vor lua decizii", a declarat Monica Anisie.

Potrivit surselor Edupedu.ro, în cadrul ședinței de astăzi școala numărul 156 va intra pe scenariul galben (deci cu sistem hibrid) din scenariul roșu în care fusese plasat inițial (ceea ce însemna predare exclusiv online). Alte școli, din sectorul 5, vor ieși din scenariul galben și vor intra în roșu, pentru că nu s-au terminat lucrările de renovare, potrivit sursei citate.

Schimbările vin cu mai puțin de 24 de ore înainte ca elevii să înceapă prima zi de școală din anul școlar 2020-2021.

Răzgândirile din Capitală vin la o zi după o decizie similară în Sibiu, unde toți cei 1.440 de elevi din municipiu care figurau joi, în documentele publicate de Ministerul Sănătății, în scenariul roșu, au aflat că vor putea să înceapă de fapt de luni școala fie în formă hibrid, fie 100% în clase. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Sibiu a fost nevoit să își schimbe decizia, la intervenția Primăriei, relatează Agerpres, așa că elevii, părinții și profesorii din 3 licee din Sibiu au aflat abia în sâmbăta dinaintea începerii anului școlar că se vor duce fizic de luni la școală.