Primăria Municipiului București a anunțat luni că a ajuns la o înțelegere cu Asociația ACCEPT privind organizarea ”Bucharest Pride” 2021.

Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din București a aprobat astăzi organizarea de către Asociația ACCEPT a marșului ”Bucharest Pride” 2021 pe Calea Victoriei în data de 14 august, cu un număr maxim legal de 500 de persoane.

ACCEPT solicitase un marș la care să participe 10.000 de persoane.

De asemenea, reprezentanții Capitalei au solicitat Asociației ACCEPT ca, pe toată perioada desfășurării marșului, ”să respecte dispozițiile legale în vigoare, inclusiv cele privind măsurile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei Sars-Cov-2”, a precizat PMB pe Facebook.

”Având în vedere faptul că organizarea a două evenimente, în același timp, poate genera riscuri de siguranță conform organelor de specialitate, dar și contextul pandemic în care ne aflăm, proiectul ”Străzi deschise” va fi suspendat sâmbătă, 14 august. Începând de duminică, 15 august, acesta va fi reluat, în condiții normale de desfășurare”, a mai anunțat Primăria.

Primăria Muncipiului București și ACCEPT au discutat din nou astăzi despre organizarea  Bucharest Pride pe Calea Victoriei, după ce inițial PMB nu și-a dat acordul pentru utilizarea acestei artere, deoarece se suprapunea cu evenimentul ”Străzi deschise”.

”Membrii de specialitate ai Comisiei au avertizat asupra faptului că pe traseul propus de Asociație va exista deja o densitate importantă de oameni care poate reduce posibilitatea organelor de ordine să îi protejeze pe manifestanți. Astfel, nu sunt întrunite condițiile legale de organizare a adunărilor publice prevăzute în art. 2 din Legea 60/1991”, a anunțat Primăria Municipiului București pe 6 august.

Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice a propus atunci ca Bucharest PRIDE să fie organizat fie în aceeași locație dar într-o altă zi, fie în aceeași zi, dar într-o altă locație, pe Șoseaua Kiseleff sau pe Bulevardul Magheru, cu un număr de participanți adaptat condițiilor sanitare actuale și cu respectarea normelor curente privind adunările publice.

Asociația ACCEPT a refuzat variantele oferite de PMB și a organizat vineri un protest în fața sediului Primăriei.