Protestul din Piața Victoriei din București a început sâmbătă la ora 17:00, pe o căldură insuportabilă. Organizatorii sperau să strângă aproximativ 250.000 de oameni, dar prezența a fost mult mai mică.

+++

UPDATE

10:25 În Piață au mai rămas puțini protestatari. 

10:22 

22:00 Pe clădirea Guvernului a fost proiectat cu laser cuvântul ”Analfabeta”. 


21:20 În Piața Victoriei au venit și politicieni din opoziție.

21:10 Ca și la alte proteste, la ora 21:00 oamenii au aprins luminile telefoanelor.


21:06 Apelul la 112 care semnala prezența unor obiecte suspecte într-un autovehicul parcat în centrul Pieței Victoria nu s-a confirmat, a anunțat purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Diana Sarca.

21:00 Sibienii s-au adunat în zona centrală și au pornit într-un marș de protest înspre Bulevardul Mihai Viteazu, conform traseului devenit deja clasic pentru astfel de manifestări în ultimii ani. Dacă la început erau câteva sute de oameni, pe parcurs s-au alăturat și alții ajungând la aproximativ o mie, relatează Turnulsfatului.ro. Majoritatea celor prezenți scandează mesaje împotriva PSD, partidului de guvernământ, dar și împotriva guvernului Dăncilă: ”PSD, ciuma roșie”, ”Guvern de hoți și de mafioți”.  

20:45 În Piața sunt între 15.000 și 20.000 de persoane.

20:30 Pe străzile adiacente sunt numeroase dube ale Jandarmeriei.

20:14 Plânge strada pentru Alexandra, strigă oamenii la Sibiu.


20:00 Numărul protestatarilor a ajuns la 10.000.

19:30 Turiștii din city bus le fac oamenilor cu mâna, iar cei din piață aplaudă.

19:10 În Piața sunt circa 5.000 de manifestanți.

18:45 Georgian Enache, purtător de cuvânt al Jandarmeriei, a declarat că o persoană a fost reținută după ce asupra ei a fost descoperit un cuțit.  

18:30 Câteva zeci de protestatari s-au strâns și în fața sediului Ministerului de Interne.

18:00 

+++

Primii protestatarii au început însă să vină în Piața Victoriei încă de la prânz.

Un grup de ieșeni s-a îmbarcat în mașini și a plecat, sâmbătă dimineața, din Piața Unirii din municipiu spre București, pentru a lua parte la mitingul diasporei, ei dorind să transmită guvernanților mesajul "Suntem sătui de minciuni".

"Ne-am pregătit și fizic și psihic. Suntem sub influența a ceea ce s-a întâmplat anul trecut, când am fost gazați și bătuți. Vrem să le arătăm că nu ne este frică de ceea ce ar urma să se întâmple. O să continuăm lupta grupării mafiote PSD-ALDE-UDMR. Fiecare luptă de-a noastră nu este în zadar. Fiecare om care duce o luptă împotriva lor, cei din diaspora, jurnaliștii, în stradă sau pe Facebook, în acțiunile civice, contribuie la erodarea lor", a declarat Anca Amarandei, potrivit Agerpres.

Ieșenii se vor întâlni pe traseu cu alte persoane care vor veni cu mașinile din celelalte județe ale Moldovei, pentru a merge împreună spre mitingul de la București.